Certificaat van Oorsprong

Het Certificaat van Oorsprong (ook bekend als CvO / Certificate of Origin) is een veel gebruikt oorsprongsdocument. Het geeft aan in welk land een product gemaakt is. Het CvO  is een niet-preferentieel oorsprongsdocument; de regelgeving hieromtrent is vastgelegd in het Communautair Douane Wetboek van de EU.

Voor goederen voorzien van een CvO hanteert de douane in het land van bestemming het algemene invoertarief of het MFN (most favoured nation-tarief). In dat laatste geval betaalt u minder of zelfs helemaal geen invoerrechten. Zonder CvO kunt u tegen moeilijkheden aanlopen als u in een bepaald land producten wilt invoeren. U moet hierbij denken aan vertraging van transport en/of de inklaringsprocedure, oplopende kosten, boetes of weigering van de goederen aan de grens. Op basis van het CvO beslist een land immers of u het product wel of niet mag invoeren. Binnen de EU heeft u meestal geen CvO nodig.

Alles wat u wilt weten over het Certificaat van Oorsprong

Wilt u meer informatie over het Certificaat van Oorsprong? Zie het menu "Meer informatie" aan de linkerzijde van deze pagina.

Bestel uw CvO in onze webshop nog vóór 15.00 uur; dan wordt het certificaat van oorsprong dezelfde dag nog naar u verzonden!

Bestel direct online

Meer weten?

Wij vertellen u graag ook alles over het EUR.1-certificaat!

Terug naar het overzicht

Export nieuws

  1. Nieuws: Introductie Customs Declaration Service Britse douane
  2. HulpbijBrexit.nl gaat officieel van start

Medewerkers

Twitter

Onze klanten hebben een enquête ontvangen over onze dienstverlening. Deze is veelvuldig ingevuld. Wij zijn enorm bl… twitter.com/i/web/status/9…

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: