Certificaat van Oorsprong

Wilt u producten exporteren, dan heeft u een Certificaat van Oorsprong nodig. Het Certificaat van Oorsprong (ook bekend als CvO / Certificate of Origin) is een veel gebruikt oorsprongsdocument. Het geeft aan in welk land een product gemaakt is. Het CvO  is een niet-preferentieel oorsprongsdocument; de regelgeving hieromtrent is vastgelegd in het Communautair Douane Wetboek van de EU.

  Heeft u snel een Certificaat van Oorsprong nodig? Vandaag vóór 15:00 uur besteld is morgen in huis.
  U zit nergens aan vast want u betaalt per certificaat of document.
  Wij helpen u, indien gewenst, stap voor stap met het  invullen van exportdocumenten via persoonlijk contact.

Bestel direct online

Voor goederen voorzien van een CvO hanteert de douane in het land van bestemming het algemene invoertarief of het MFN (most favoured nation-tarief). In dat laatste geval betaalt u minder of zelfs helemaal geen invoerrechten.

Wat gebeurt er als u geen CvO heeft?

Zonder CvO kunt u tegen moeilijkheden aanlopen als u in een bepaald land producten wilt invoeren. U moet hierbij denken aan vertraging van transport en/of de inklaringsprocedure, oplopende kosten, boetes of weigering van de goederen aan de grens. Op basis van het CvO beslist een land immers of u het product wel of niet mag invoeren. Binnen de EU heeft u meestal geen CvO nodig.

Alles wat u wilt weten over het Certificaat van Oorsprong

Wilt u meer informatie over het Certificaat van Oorsprong? Zie het menu "Meer informatie" aan de linkerzijde van deze pagina. Daar kunt u bijvoorbeeld informatie vinden voor welke landen het Certificaat van Oorsprong nodig is, en hoeveel het kost. Of bent u benieuwd naar een CvO voorbeeld?

Bestel uw CvO in onze webshop nog vóór 15.00 uur; dan wordt het Certificaat van Oorsprong dezelfde dag nog naar u verzonden!

Meer weten?

Wij vertellen u graag ook alles over het EUR.1-certificaat!

Terug naar het overzicht

Export nieuws

  1. BLOG - Eerste Hulp Bij Export: Certificaat van Oorsprong vs. EUR.1 Certificaat
  2. Hoe een correct ingevuld machtigingsformulier voordeel oplevert!

Medewerkers

René Kuster
René Kuster
Applicatiebeheerder
T: 0314-354865
E: info@exportdocumenten.com

Twitter

Morgen, 15 juni, begint het #Suikerfeest ter afsluiting van de #Ramadan. Vanwege het feest zijn verschillende ambas… twitter.com/i/web/status/1…

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: