Downloads - Bewijslast

Om aan te tonen waar de producten van uw zending vandaan komen dient u bewijslast te overleggen aan de Kamer van Koophandel.

Hieronder vindt u de links naar de website van de Kamer van Koophandel waar u standaard formulieren kunt downloaden ten behoeve van de bewijslast.

Download standaard formulieren

Handelsgoederen: u koopt de producten bij derden in. Uw toeleverancier is gevestigd binnen de Europese Unie.

Download hieronder het standaard formulier voor een leveranciersverklaring, passend bij het document dat u nodig heeft voor uw zending.

Handelsgoederen: u koopt de producten bij derden in. Uw toeleverancier is gevestigd buiten de Europese Unie.

  • Certificaat van Oorsprong (CvO): Certificaat van Oorsprong, Form A, EUR1 of EUR-MED

Productiegoederen: u heeft de producten in eigen fabriek, niet bij derden, geproduceerd.

Download hieronder het standaard formulier voor een Productieomschrijving of Kostprijscalculatie, passend bij het document dat u nodig heeft voor uw zending.

Gebruikte machine verklaring

Bij gebruikte machines is de leverancier soms niet meer te achterhalen. U kunt dan gebruik maken van de Gebruikte machine verklaring. Daarnaast voegt u een pdf met foto’s van de machine en een duidelijke foto van het typeplaatje van de machine toe waaruit blijkt waar de machine is geproduceerd. Richtlijn voor deze verklaring is dat de machine in ieder geval ouder moet zijn dan 7 jaar.

Kwekersverklaring

Indien u zelf planten kweekt maakt u gebruik van de kwekersverklaring.

Auto’s

Volgens de regels heeft u een leveranciersverklaring nodig bij het aanvragen van een Certificaat van Oorsprong of EUR.1-certificaat voor auto’s. Er is ook een andere mogelijkheid om de oorsprong van de auto te bepalen. Auto’s hebben een VIN nummer (Vehicle Identification Number).
In een “VIN viewer” kunt u dit nummer invoeren en krijgt u gegevens van de auto te zien. Belangrijk daarbij is dat de VIN viewer ook de plaats van productie toont. U kunt een screenshot in pdf formaat uploaden als bewijslast bij uw digitale aanvraag in de webshop van Exportdocumenten.com.

Link naar VIN decoder www.vin-decoder.net

Vragen?

Komt u er niet helemaal uit, of heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met ons Customer Service team. Stuur een mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.

 

Ga naar de webshop

Terug naar het overzicht

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: