EUR.1 Certificaat

Een EUR 1-certificaat geeft de importeur in het land van bestemming recht op korting of zelfs vrijstelling van invoerrechten. Het is geldig in alle landen waarmee de EU een handelsovereenkomst heeft. 

  Snel nodig? Vandaag vóór 15:00 uur besteld is morgen in huis
  U zit nergens aan vast want u betaalt per document
  Heeft u maar 1 document nodig? Geen probleem, dat regelt u gemakkelijk bij ons.
  Wij helpen u, indien gewenst, stap voor stap met het  invullen van exportdocumenten via persoonlijk contact.

Als een importeur hiervan wil profiteren, moet de ‘preferentiële oorsprong’ van de producten aangetoond zijn. Dat kan door middel van het EUR.1-certificaat. De regelgeving hiervoor is vastgelegd in onderlinge protocollen tussen de deelnemende landen. Zonder dit certificaat wordt het normale (hogere) tarief invoerrecht in rekening gebracht, mét wordt het preferentiële (verlaagde) tarief berekend. Lees hier meer over de prijs voor het aanvragen van een EUR.1-certificaat bij Exportdocumenten.com.

Is een EUR.1-certificaat verplicht? 

Nee, het gebruik van een EUR.1 is niet verplicht. Veel klanten hebben er belang bij, omdat er een financieel voordeel mee gemoeid is. In sommige gevallen is er echter weinig verschil tussen het algemeen en preferentieel tarief, waardoor het nauwelijks de moeite loont om een EUR.1-certificaat aan te vragen.

Wat wordt bedoeld met preferentiële oorsprong?

Preferentiële oorsprong wil zeggen dat de regelgeving is bepaald in de protocollen van vrijhandelsovereenkomsten van de EU met andere landen.

KvK en Douane

In Nederland zijn zowel de KvK als de Douane betrokken bij de afgifte van een EUR.1-certificaat. In onze webshop bestelt u een EUR.1-certificaat en wordt de KvK legalisatie voor u geregeld. Nadat wij de documenten naar u hebben verstuurd hoeft u alleen nog maar het EUR.1-certificaat aan te bieden bij de Douane.

Alles wat u wilt weten over het EUR.1-certificaat

Wilt u meer informatie over het EUR.1? Zie het menu "Uitgebreide informatie" aan de linkerzijde van deze pagina.

Bespaar op uw invoerrechten en vraag een EUR.1-certificaat aan! Bestel uw EUR1 nog vóór 15.00 uur; dan wordt deze dezelfde dag nog naar u verzonden.

Ga naar de webshop

Meer weten?

Wij vertellen u graag ook alles over het Certificaat van Oorsprong (CvO)!

Terug naar het overzicht

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: