Wat is het EUR.1 Certificaat?

Onze medewerkers krijgen regelmatig de vragen: “Wat is het EUR.1-certificaat” en “Wat is de betekenis van het EUR.1-certificaat?” Hieronder vindt u de antwoorden.

Het EUR.1-certificaat (ook wel EUR.1-document of EUR.1 certificate) is een preferentieel handelsdocument dat ervoor kan zorgen dat uw klant een verlaging of kwijtschelding van douanerechten ontvangt. De hoogte van het douanerecht (invoerrecht) kan voor ieder land en ieder product verschillend zijn.

Vrijhandelsovereenkomsten

De EU heeft met een aantal landen of groepen van landen preferentiële handelsakkoorden gesloten. U moet daarvoor wel aan de gestelde eisen voldoen zoals kenbaar gemaakt in de douanewetgeving of de afzonderlijk afgesloten protocollen voldoen.

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een document opgesteld waarin u leest met welke landen en gebieden de EU tweezijdige vrijhandelsovereenkomsten heeft gesloten.

De KvK maakt het EUR1-certificaat geldig. Exportdocumenten.com controleert de aanvraag en bekijkt of alle relevante gegevens en informatie zijn meegestuurd.

Bestel direct online

Terug naar het overzicht

Export nieuws

  1. Nieuws: Introductie Customs Declaration Service Britse douane
  2. HulpbijBrexit.nl gaat officieel van start

Medewerkers

Patricia van de Ven
Patricia van de Ven
Marketing & Communicatie
T: 0314-354865
E: marketing@exportdocumenten.com

Twitter

Onze klanten hebben een enquête ontvangen over onze dienstverlening. Deze is veelvuldig ingevuld. Wij zijn enorm bl… twitter.com/i/web/status/9…

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: