FAQ

Op deze pagina vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen rondom exportdocumenten en het bestellen van deze documenten in onze webshop.

Heeft u een vraag welke nog niet beantwoordt wordt in onderstaande lijst, neemt u dan contact met ons op door te mailen naar: info@exportdocumenten.com

 • Vragen over betalen

  Betalen via automatische incasso, hoe doe ik dat?

  U kunt Exportdocumenten.com machtigen om het factuurbedrag van uw aanvraag d.m.v. een automatische incasso van uw rekening af te schrijven.

  • Ik heb al een account aangemaakt. Download hier het Automatische Incasso formulier. Vul dit formulier in en scan deze naar uw computer. Mail het ondertekende formulier naar info@exportdocumenten.com. Wij activeren de betaalmogelijkheid Automatische Incasso binnen uw bestaande account.

  • Nog geen account aangemaakt? Bij het aanmaken van een nieuw account kunt u Automatische Incasso direct activeren. In het invulscherm kunt u het formulier Automatische incasso downloaden. Vul deze in en upload deze bij uw gegevens voor het aanmaken van de account. Zodra uw account is aangemaakt kunt u bij uw bestellingen gebruik maken van de betaaloptie Automatische incasso.

  Ik betaal per automatische incasso, wat moet ik invullen bij “Name”, “IBAN number” en “BIC code”?

  Als u aangeeft te willen betalen met Automatische Incasso wordt u voor de betaling doorgeleid naar Buckaroo. Buckaroo vraagt om een "Name", "IBAN number" en "BIC code" in te vullen.
   

  • Name
   Het opgeven van een naam is verplicht. Vul hier de naam in van de rekeninghouder.
  • IBAN number
   Het opgeven van uw IBAN-nummer is verplicht. U kunt dit nummer vinden op uw betaalpas of rekeningafschrift. Ook kunt u dit vinden op de website van IBANNL.
  • BIC code
   Het invullen van een BIC-code is alleen verplicht wanneer u betaalt vanaf een buitenlandse rekening. Iedere bank heeft een unieke code. Deze code kunt u opvragen bij uw bank of opzoeken op de website van IBANNL.
  Wat zijn de tarieven van de exportdocumenten die ik in de webshop kan bestellen?

  Een overzicht van de tarieven per exportdocument en aanvullende services vindt u op de pagina Tarieven.

  Wie of wat is Buckaroo?
  • ​Buckaroo Online Payment Services is een internetkassa die wereldwijd voor webshops veilig de online betalingen afhandelt bij financiele instellingen zoals banken en creditcard-acquirers.
  • Buckaroo voldoet aan de strenge vereisten van de PCI Data Security Standards (klasse 1), van MasterCard, Visa en American Express. Deze eisen houden in dat er door Buckaroo geen creditcardgegevens worden vastgelegd, zodanig dat derden hier misbruik van kunnen maken. De betaalgegevens worden ook vergrendeld verstuurd volgens de internetbeveiliging standaard SSL. 
  • SSL staat voor Secure Sockets Layer. De SSL is de meest gebruikte manier voor het aangaan van de beveiligde elektronische transacties via het internet. SSL is een standaard protocol die gebruik maakt van een public key encryption technologie, zodat er een veilige service ontstaat tussen de internetservers. De integriteit en de verificatie van de berichten zowel als de legitimatie van verzender/ontvanger worden hierbij gewaarborgd. De communicatie tussen de webserver en de cliënt vindt vervolgens versleuteld plaats. Indien u zich op een beveiligde site bevindt, begint de URL met https://.
  • Buckaroo wordt een aantal malen per jaar gecontroleerd op de vereisten van de PCI Data Security Standards. Daarnaast wordt zij jaarlijks door een daartoe bevoegde externe partij geaudit. Pas wanneer aan alle eisen is voldaan wordt het Certificate of Compliance verstrekt.
  • Buckaroo verstrekt geen bank- en/of creditgegevens van consumenten aan de bij haar aangesloten webshops of aan andere derden.
  • In het geval van misbruik van bankrekeninggegevens van derden zal Buckaroo te allen tijde dit melden aan de daarvoor bevoegde Justitiële instantie.
  • Wanneer er sprake is van een onterechte incasso of een geschil met betrekking tot een online betaling kan de consument dit melden op de website van Buckaroo (www.buckaroo.nl) onder het tabblad "Consument". Buckaroo zal deze melding vervolgens direct doormelden aan de betreffende webshop. De webshop zal vervolgens dit afhandelen.
  • Buckaroo Online Payment Services bv, Postbus 40222, 3504 AA Utrecht, The Netherlands. Tel: +31 30 711 50 00
 • Vragen over documenten

  Certificaat van Oorsprong is incorrect, wat moet ik nu doen?

  Klopt er iets niet aan de gegevens op uw Certificaat van Oorsprong? Dan kunt u een nieuw Certificaat van Oorsprong (CvO) aanvragen. In Stap 2 van het bestelproces, kruist u bij het kopje Aanvullende vermeldingen de optie “het aangevraagde CvO dient ter vervanging van een eerder afgegeven document” aan. U wordt gevraagd de volgende informatie over uw eerder aangevraagde document in te vullen: Datum afgifte, formuliernummer en legalisatienummer. Bij Reden duplicaat kiest u voor Incorrect.

  In Stap 3 voegt u een scan toe van het oorspronkelijke CvO, met daarop een kruis en de tekst “VERVALLEN”. U voegt de bewijslast toe door deze te uploaden als bijlage (niet nodig als u de bewijslast bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd).

  Na ontvangst van uw nieuwe document kunt het oude incorrecte Certificaat van Oorsprong vernietigen.

  Certificaat van Oorsprong is kwijt, wat moet ik nu doen?

  U kunt een nieuw Certificaat van Oorsprong (CvO) aanvragen. In Stap 2 van het bestelproces, kruist u bij het kopje Aanvullende vermeldingen de optie “het aangevraagde CvO dient ter vervanging van een eerder afgegeven document” aan. U wordt gevraagd de volgende informatie over uw eerder aangevraagde document in te vullen: Datum afgifte, formuliernummer en legalisatienummer. Bij Reden duplicaat kiest u voor Zoekgeraakt.

  Mocht u het formuliernummer niet meer hebben, dan kunt u deze achterwege laten. Het legalisatienummer kunnen wij voor u opzoeken. Bel ons customer service team 0314-354865 en houd uw betaalreferentienummer bij de hand. Op basis van dit nummer kunnen wij het legalisatienummer voor u opzoeken.

  Hoe kan ik meerdere facturen laten legaliseren in één bestelling?

  Zodra u in Stap 2 van het bestelproces bent, vult u het factuurnummer in. Vervolgens klikt u op Bladeren en voegt u uw eerste factuur toe. Klik daarna op Opslaan en de factuur wordt opgeslagen. Vul nu het volgende factuurnummer in en klik opnieuw op Bladeren. Zo voegt u uw volgende factuur toe. Herhaalt u dit totdat u alle facturen die u wilt legaliseren heeft toegevoegd.

  Bestelt u de legalisatie van deze facturen in combinatie met een CvO of een EUR.1? Klikt u dan in Stap 2 bij het veld Verkoopfacturen op Volgende regel en vul het volgende verkoopfactuur nummer in dat u wilt legaliseren. Dit herhaalt u totdat u alle nummers heeft ingevuld. De facturen kunt u uploaden in Stap 3

  Ik heb een EUR.1-formulier aangevraagd. Wat zijn mijn vervolgstappen nadat ik het export document van Exportdocumenten.com ontvangen heb?

  Het EUR.1-formulier dat u ontvangt na uw bestelling in onze webshop is enkel door de Kamer van Koophandel afgegeven. U dient uw EUR.1-formulier ook nog geldig te laten maken door de Nederlandse Douane. De douane doet dit pas nadat de goederen ten uitvoer zijn aangegeven. Neemt u voor het afstempelen een kopie van de verkoopfactuur mee en de uitvoeraangifte. De douane zal haar stempel plaatsen in vak 11 op het EUR.1-formulier. Het groene originele exemplaar is voor u, de overige documenten blijven in het bezit van de douane. Nadat het EUR.1-formulier geldig is gemaakt door de douane, heeft het document pas zijn waarde.

  Kan Exportdocumenten.com mij helpen bij het invullen van mijn aanvraag?

  Vindt u het lastig om uw documenten in te vullen en zou u hierbij graag hulp van een specialist krijgen? Ons team staat voor u klaar. Wij hebben de expertise en kennis in huis om u te helpen met het invullen van uw documenten en uw vragen te beantwoorden.

  Wij presenteren u 3 service levels: Full Service, Comfort en Self Service. Met deze service levels kiest u voor iedere aanvraag die u doet, hoeveel service u hierbij van ons wenst.

  Wilt u ondersteuning bij het invullen van uw aanvraag, dan adviseren wij u te kiezen voor “full service”.  Door te kiezen voor “full service” helpen wij u bij het invullen van uw aanvraag en het bijvoegen van de juiste bewijslast. Daarnaast heeft u bij “full service” recht op een kwartier consultancy van onze specialist. 

  Lees hier meer over de verschillende service levels.

  Wat is het verschil tussen de service levels?

  Wij willen het aanvragen van een exportdocument zo gemakkelijk mogelijk maken voor onze klanten, dat is ons doel! Wij presenteren u daarom 3 service levels: Full Service, Comfort en Self Service.

  Met deze service levels kunt u voor iedere aanvraag die u doet, kiezen hoeveel service u hierbij van ons wenst:

  • Full Service: Wilt u geheel ontzorgd worden, dan kiest u voor Full Service, ons Customer Service team helpt u dan persoonlijk via de telefoon van A-Z met uw aanvraag. Ook inhoudelijke vragen over bijv. bewijslast of oorsprong worden beantwoord door een van onze specialisten.
  • Comfort: Kiest u voor Comfort, dan vult u zelfstandig uw aanvraag in en controleren wij deze voor u, voordat deze naar de Kamer van Koophandel wordt doorgezet. Zoals u van ons gewend bent.
  • Self Service: Kiest u voor Self Service, dan vult u zelfstandig uw aanvraag in en behoeft u geen ondersteuning of controle door ons Customer Service team. U krijgt hiervoor korting op uw aanvraag.
  Wat is het verschil tussen een Certificaat van Oorsprong en een EUR.1-certificaat?

  Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is een document dat de oorsprong van een product aangeeft. Een CvO bewijst dus in welk land een product gemaakt is. In sommige landen buiten de EU is een CvO vereist, vanwege handelspolitieke maatregelen.

  Het EUR.1 document is niet verplicht, maar het gebruik ervan kan u of uw afnemer veel voordeel opleveren. Zeker in landen waar de invoerrechten hoog zijn.

  Wilt u hier meer over weten over het Certificaat van Oorsprong en het EUR1 Certificaat? Leest u dan het artikel: Een Certificaat van Oorsprong of een EUR.1-Certificaat

  Wat moet ik precies invullen op het CvO / EUR.1-certificaat?

  Heeft u vragen over wat u precies moet invullen op het CvO / EUR.1-certificaat, dan verwijzen wij u graag door naar onze pagina:

  CvO: Hoe vult u het in?

  EUR.1-Certificaat: Hoe vult u het in?

  Welke bewijslast moet er bij mijn bestelling?

  Om te bepalen welke bewijslast u dient mee te sturen, is het allereerst belangrijk te weten of u productiegoederen of handelsgoederen heeft. Indien het handelsgoederen betreft is het van belang te weten waar de leveranciers gevestigd is.

  Bekijk de mogelijke scenario’s op onze bewijslast pagina en bepaal aan de hand van het scenario dat voor u van toepassing is, welke bewijslast u dient mee te sturen.

  Mocht u er niet uitkomen, kies dan voor “full service” en laat ons u adviseren. 

 • Overige vragen

  Hoe meld ik een probleem in de webshop?

  Heeft u vragen over het gebruik van de webshop, of loopt u ergens tegenaan waarbij u hulp nodig hebt? Neemt u dan contact op met ons Customer Service team door een mail te sturen naar: info@exportdocumenten.com. Vermeld in uw e-mail svp duidelijk het probleem waar u tegenaan loopt en geef daarbij aan onder welke accountnaam u bent ingelogd. Onze medewerkers zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden. Heeft u dringend hulp nodig, belt u dan naar: 0314-354865.

  Ik heb een trackingnummer van PostNL ontvangen, waar kan ik de status van mijn zending volgen?

  Als u ervoor gekozen heeft om uw documenten aangetekend per PostNL te laten versturen, dan heeft u van ons per e-mail een trackingnummer ontvangen. De status van uw zending kunt u volgen op de website van PostNL. Vul uw trackingnummer en postcode ontvanger in en klik op Zoeken. De status van uw zending en de geschatte aflevertijd worden getoond.

  Heeft u geen trackingnummer ontvangen, of bent u deze kwijt? Neemt u dan contact op met onze Customer Service door een mail te sturen naar info@exportdocumenten.com. Zij sturen u uw trackingnummer graag toe.

  Ik heb een trackingnummer van UPS ontvangen, waar kan ik de status van mijn zending volgen?

  Als u ervoor gekozen heeft om uw documenten aangetekend per UPS te laten versturen, dan heeft u van ons per e-mail een trackingnummer ontvangen. De status van uw zending kunt u volgen op de website van UPS. Vul uw trackingnummer in en klik op Traceren. De gegevens van uw zending en de geschatte aflevertijd worden getoond.

  Heeft u geen trackingnummer ontvangen, of bent u deze kwijt? Neemt u dan contact op met onze Customer Service door een mail te sturen naar info@exportdocumenten.com. Zij sturen u uw trackingnummer graag toe.

  Mijn documenten zijn naar mij verzonden, maar ik heb ze (nog) niet ontvangen.

  Standaard verzenden wij uw documenten onaangetekend via PostNL. Binnen Nederland is verzending voor u gratis. Vanaf het moment dat de post bij ons vertrekt krijgt u hiervan bericht per e-mail. PostNL geeft aan de post de volgende werkdag te bezorgen. Het tijdig afleveren van de post is de verantwoordelijkheid van PostNL. Wij hebben geen zicht op deze aflevering. Vanaf 1 januari 2014 bezorgd PostNL van dinsdag tot en met zaterdag. Op zondag en maandag wordt er geen post bezorgd door PostNL.

  Wilt u de garantie dat uw documenten de volgende dag worden bezorgd, dan adviseren wij u de documenten aangetekend te laten versturen met UPS. De extra kosten voor het aangetekend versturen zijn afhankelijk van het afleveradres en worden getoond in de webshop.