Legalisatie handelsdocument / verkoopfactuur

Naar aanleiding van landenvoorschriften en klanteneisen kunt u gevraagd worden om uw handelsdocumenten, zoals een verkoopfactuur te laten legaliseren.

In de meeste gevallen is een legalisatie van uw verkoopfactuur door alleen de Kamer van Koophandel voldoende. Exportdocumenten.com beschikt over de benodigde faciliteiten om de legalisatie door de KvK digitaal te verkrijgen.

Aanvragen gelegaliseerd handelsdocument/verkoopfactuur
Bij het aanvragen van een gelegaliseerd handelsdocument/verkoopfactuur dient u voortaan uw document te voorzien van naam en handtekening. Dit plaatst u op de voorkant van de laatste pagina van het document. De naam, die u in blokletters vermeldt, dient van een tekeningsbevoegd persoon binnen uw bedrijf te zijn. Zijn/haar originele handtekening dient te worden gezet in blauwe inkt. Zodra u uw document(en) gestempeld en getekend heeft, scant u deze en slaat u het document op, zodat u het kunt uploaden in onze webshop.

De Kamer van Koophandel (KvK) controleert de naam en handtekening op het document en legaliseert vervolgens deze handtekening. Na legalisatie krijgt u het document van ons retour met daarop ook de legalisatiestempel van de Kamer van Koophandel.

Hoe regelt u de tekeningsbevoegdheid?
Tekeningsbevoegdheid regelen kan op twee manieren:

1. Via het handelsregister. Dit houdt in dat de tekeningsbevoegde persoon (met bijbehorende bevoegdheid) ook op het uittreksel komt te staan en dat bij personeelswijziging dit via officiële wijzigingsformulieren moet worden aan- of afgemeld.
2. Het machtigingsformulier dat enkel en alleen bevoegdheid geeft met betrekking tot het ondertekenen van exportdocumenten en legalisaties. De tekeningsbevoegdheid wordt enkel en alleen geregistreerd op de afdeling Exportdocumenten van de Kamer van Koophandel. Het is raadzaam om meerdere personen binnen uw bedrijf te machtigen zodat u in het geval van ziekte of verlof er altijd iemand is om de documenten te ondertekenen.

Laat uw export document direct legaliseren in onze webshop.

Bestel direct online

Terug naar het overzicht

Export nieuws

  1. Nieuws: Introductie Customs Declaration Service Britse douane
  2. HulpbijBrexit.nl gaat officieel van start

Medewerkers

Twitter

Onze klanten hebben een enquête ontvangen over onze dienstverlening. Deze is veelvuldig ingevuld. Wij zijn enorm bl… twitter.com/i/web/status/9…

Deze klanten zijn al enthousiast over onze webshop: